Hozzávalók (kb 12 db-hoz)
10 dkg zabkorpa vagy búzakorpa
10 dkg nádcukor vagy nyírfacukor
10 dkg nádcukor vagy nyírfacukor
10 dkg őrölt mandula
1 rúd vanília
2 tojás
1 teáskanál fahéj
1/2 zacskó sütőpor
1 teáskanál fahéj
1/2 zacskó sütőpor
2 dl joghurt
3 ek olivaolaj
30 dkg magozott meggy
A tészta szárazanyagát összekeverjük egy nagyobb tálba. (korpa, mandula, sütőpor, vanília rúd belseje, fahéj, cukor) Egy másik tálban kikeverjük a tojássárgáját a joghurttal és az olajjal. A fehérjét én felverve szoktam belekeverni a végén, így a tészta sokkal könnyebb lesz.
A tészta szárazanyagát összekeverjük egy nagyobb tálba. (korpa, mandula, sütőpor, vanília rúd belseje, fahéj, cukor) Egy másik tálban kikeverjük a tojássárgáját a joghurttal és az olajjal. A fehérjét én felverve szoktam belekeverni a végén, így a tészta sokkal könnyebb lesz.
Összeöntjük a száraz és nedves hozzávalókat, a habot, majd beleadagoljuk a muffin formákba félig. Ezt követően a gyümölcsöt - jelen esetben a meggyet - osztjuk el a kosárkákba, majd erre vékony réteget képzünk a maradék masszából.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, 20-25 percig sütjük.
Jó étvágyat!:)
Ma elkészítettem szilvával, fahéjjal és őrölt szegfűszeggel. Párom szerint karácsony íze van :)
VálaszTörlés