Hozzávalók:
25 dkg kókuszreszelék
10 dkg kókuszzsír
10 dkg étcsoki
Csipet édesítőszer, én sztíviát használtam, de méz vagy
nyírfacukor is jó választás
Elkészítés:
Egy nagyobb tálban összekeverjük a kekszmorzsát,
kókuszreszeléket, kókuszzsírt és a választott édesítőszert. Egy edényben felolvasztjuk
a csokit a kávéban.
A masszát felezzük el, és az egyik felébe tegyük bele a
csokis kávét. Mindkét félbe öntsünk annyi tejet, hogy kézzel „összegyúrható”
tésztát kapjunk. Nem lesz hagyományos tészta állaga, csak tapadjon össze, ne
ússzon a tejben!
A barna masszát elegyengetjük egy folpackon kb fél cm-es
vastagságban téglalapformában, majd erre kerül a fehér réteg. (Az enyém azért lett albínó, mert fordítva
csináltamJ
)
Ha kész, a fólia segítségével feltekerjük, két végén
összecsavarjuk a fóliát, mint egy nagy szaloncukor és mehet a hűtőbe. Nagyjából
fél óra múlva már szépen szeletelhető! J
Aktívan sportolóknak és fanatikusoknak a tésztában
helyettesíthető 5 dkg kókuszreszelék egy adag fehérjeporral!
És hogy miért jó kókuszt enni?
A kókuszdió nagyon tápláló, rengeteg ásványi anyag található
benne. Tartalmaz B vitamint, E vitamint, niacint, magnéziumot és nagy mennyiségben
kálciumot is, ami a csontrendszeri betegségekben szenvedő embereknek
kifejezetten ajánlhatóvá teszi. A kálcium beépüléséhez szükséges foszfor és D
vitamin is megtalálható benne, így kismamák, csontritkulásban szenvedők, vagy
növekedési, fejlődési szakaszban lévő gyermekek számára igen fontos táplálék
lehet..
Nagyon magas az energia tartalma, így lábadozó betegek, vagy
nagy fizikai igénybevételnek kitett személyek, például sportolók, vagy erős
testi munkát végzők számára is ajánlott, mivel a mozgáskészséget fokozza, erőt,
energiát ad.
Nassolásra fel! J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése